94872. Nederland dineert : vier eeuwen tafelcultuur / Jet Pijzel-Dommisse (red.) ; tekst Barend J. van Benthem ... [et al.]. - 2e dr. - Zwolle ; Den Haag : Waanders ; Gemeentemuseum, 2016. 391 p. : ill. : 28 cm. - . - Met bronnen, lit,opg, noten en reg., ISBN: 978-94-6262-057-5 PK : K2016-61 Koken en eten hoort als vanzelfsprekend bij het leven. Veel esthetiek komt hier in eerste instantie niet bij kijken. Maar zodra gezamenlijk wordt gegeten, wordt eten een sociale bezigheid, een middel tot communicatie, tot representatie, tot onderscheid. Voor dit boek is een keur aan specialisten op zoek gegaan naar de specifieke eetcultuur van Nederland. Aan de hand van een tiental authentieke ensembles van eetvertrekken van verschillende landgoederen en paleizen met daarbij bewaard gebleven voorwerpen, wordt het dineren in de afgelopen vier eeuwen geïllustreerd.

94872. Nederland dineert : vier eeuwen tafelcultuur / Jet Pijzel-Dommisse (red.) ; tekst Barend J. van Benthem ... [et al.]. - 2e dr. - Zwolle ; Den Haag : Waanders ; Gemeentemuseum, 2016. 391 p. : ill. : 28 cm. - . - Met bronnen, lit,opg, noten en reg., ISBN: 978-94-6262-057-5 PK : K2016-61 Koken en eten hoort als vanzelfsprekend bij het leven. Veel esthetiek komt hier in eerste instantie niet bij kijken. Maar zodra gezamenlijk wordt gegeten, wordt eten een sociale bezigheid, een middel tot communicatie, tot representatie, tot onderscheid. Voor dit boek is een keur aan specialisten op zoek gegaan naar de specifieke eetcultuur van Nederland. Aan de hand van een tiental authentieke ensembles van eetvertrekken van verschillende landgoederen en paleizen met daarbij bewaard gebleven voorwerpen, wordt het dineren in de afgelopen vier eeuwen geïllustreerd.