Kaasboerderij "Ravenswaard". Lies Litjens, een van de eigenaren van de boerderij, doet kazen in een zoutbad om ze de juiste smaak te geven. Haar man kijkt toe. De Familie Litjens runde één van de vele boerenbedrijven die er in de jaren 90 nevenactiviteiten op na hielden om het hoofd boven water te houden. Onder invloed van Brussel waren de boerenbedrijven in bulk gaan produceren terwijl speciaal produkten meer opbrachten. Produkten als Goudse of Edamse kaas waren geen merk- maar soortnamen en dus niet beschermd en de concurrentie ging betere kwaliteit leveren. Daarnaast hadden de inkoopgiganten veel macht. Dit alles zorgde voor de noodzaak van verbeteringen en andere strategieën. Eén daarvan was zich richten op speciale produkten c.q. kazen zoals de familie Litjens deed.

Kaasboerderij "Ravenswaard". Lies Litjens, een van de eigenaren van de boerderij, doet kazen in een zoutbad om ze de juiste smaak te geven. Haar man kijkt toe. De Familie Litjens runde één van de vele boerenbedrijven die er in de jaren 90 nevenactiviteiten op na hielden om het hoofd boven water te houden. Onder invloed van Brussel waren de boerenbedrijven in bulk gaan produceren terwijl speciaal produkten meer opbrachten. Produkten als Goudse of Edamse kaas waren geen merk- maar soortnamen en dus niet beschermd en de concurrentie ging betere kwaliteit leveren. Daarnaast hadden de inkoopgiganten veel macht. Dit alles zorgde voor de noodzaak van verbeteringen en andere strategieën. Eén daarvan was zich richten op speciale produkten c.q. kazen zoals de familie Litjens deed.