Schaalvergroting in landbouw en visserij
Een vrouw is bezig kazen te keren in een pekelbad. Kaas wordt ca. 4 dagen gepekeld en krijgt zo een stevige korst en wordt gezouten. Deze kaasmakerij is onderdeel van een groot rundveebedrijf. Van meer dan de helft van de melk (rauwe melk) wordt kaas gemaakt, "boerenkaas". De rest gaat naar de melkfabriek. (Fabriekskaas wordt gemaakt van gepasteuriseerde melk). De kaas wordt aan huis verkocht. Er waren rond 1980 ca. 750 zelfkazende boeren in Nederland.
hasPart
P16_used_specific_object
aggregatedCHO
isShownAt
Schaalvergroting in landbouw en visserij
Een vrouw is bezig kazen te keren in een pekelbad. Kaas wordt ca. 4 dagen gepekeld en krijgt zo een stevige korst en wordt gezouten. Deze kaasmakerij is onderdeel van een groot rundveebedrijf. Van meer dan de helft van de melk (rauwe melk) wordt kaas gemaakt, "boerenkaas". De rest gaat naar de melkfabriek. (Fabriekskaas wordt gemaakt van gepasteuriseerde melk). De kaas wordt aan huis verkocht. Er waren rond 1980 ca. 750 zelfkazende boeren in Nederland.
creator
description
Een vrouw is bezig kazen te ke ...... lfkazende boeren in Nederland.
@nl
format
identifier
NG-1982-17-33
language
publisher
Rijksmuseum
subject
title
Schaalvergroting in landbouw en visserij
@nl
Tingense kaasmakerij
@nl
created
1980-05-17
@en
1980-05-17
@nl
extent
breedte 35 cm
@nl
height 50 cm
@en
hoogte 50 cm
@nl
width 35 cm
@en
isPartOf
Collectie: foto-opdrachten
@nl
temporal
fourth quarter 20th century
@en
vierde kwart 20e eeuw
@nl