Schaalvergroting in landbouw en visserij

Een vrouw is bezig kazen te keren in een pekelbad. Kaas wordt ca. 4 dagen gepekeld en krijgt zo een stevige korst en wordt gezouten. Deze kaasmakerij is onderdeel van een groot rundveebedrijf. Van meer dan de helft van de melk (rauwe melk) wordt kaas gemaakt, "boerenkaas". De rest gaat naar de melkfabriek. (Fabriekskaas wordt gemaakt van gepasteuriseerde melk). De kaas wordt aan huis verkocht. Er waren rond 1980 ca. 750 zelfkazende boeren in Nederland.

Schaalvergroting in landbouw en visserij

Een vrouw is bezig kazen te keren in een pekelbad. Kaas wordt ca. 4 dagen gepekeld en krijgt zo een stevige korst en wordt gezouten. Deze kaasmakerij is onderdeel van een groot rundveebedrijf. Van meer dan de helft van de melk (rauwe melk) wordt kaas gemaakt, "boerenkaas". De rest gaat naar de melkfabriek. (Fabriekskaas wordt gemaakt van gepasteuriseerde melk). De kaas wordt aan huis verkocht. Er waren rond 1980 ca. 750 zelfkazende boeren in Nederland.