Mededelingsblad en verzamelde opstellen / Academie voor de Streekgebonden Gastronomie (A.S.G.)
De verstandige kok : de Zuidnederlandse kookboeken van 1500-1800 : een cultuurhistorische benadering / Hilde Sels, met Jozef SchildermansEten en drinken in de Nederlandsche folklore / D.J. van der Ven ; geschreven omstreeks het jaar 1939; corrigerend nagelezen door Netty Engels-Geurts ; recepten: Wil en Netty Engels-GeurtsHet " kock-boeck" van D. Carolum Battum uit de zestiende eeuw, voorafgegaan door Het werk van den geneesmeester Carel Baten / samengest. door J.V.A. CollenDe aardbei / samengest. door auteurs en medewerkers van de Academie voor streekgebonden gastronomie ; [coördinator: Jozef Schellekens]Witloof in ons traditioneel eetpatroon : een inheems produkt / Academie voor de streekgebonden gastronomieCider in ons traditioneel eetpatroon : een inheems produkt / [Jacques Collen]Landbouwkundige monografieën uit 1900 / [ingel. door R. van Laere] . Margriet's advies aan de Nederlandse huisvrouw / [door Catherine Salzman]Zuring beschreven : Rumex nostra : zuring draagt zijn naam: zuur! in alle talen: zurkel. surelle, sorrel, Sauerampfer, acetosa, acederaKoock ende huyshoudt boeck : receptenboek van Hemminga-State te Beesterwaag : uit het archief van Harinxma thoe Slooten / getranscriptieerd, becommentarieerd en van illustraties voorzien door R.N. FerroGierst : zijn rijstvlaai en rijstpap transposities van de aloude gierst(e)vlaai en gierst(e)pap?Smaken verschillen ? : de culinaire cultuur van het Nabije en Midden-Oosten en haar invloed op de Zuid-Nederlandse keuken tussen 1400 en 1600 / Greetje MeekersVan liefdesappel tot vleestomaat / Herman VandommeleEen Haspengouws receptenboek uit de 18e eeuw / uitgeg. en ingeleid door R. van LaereVan grauwe pastinaak tot rode peen / Herman VandommeleFilet américain / [Jo Van Caenegem]Gastronomy and tourism : Atlas-expert meeting , Sondrio (Italy), 21-23 nov. 2002 / Jacques Collen and Greg Richards (red.)Keukenterminologie / De Taalcommissie van de Academie voor de Streekgebonden Gastronomie V.Z.W.Van boerenteen en groene naaldboom tot sojascheut : "nooit alleen om iets bonen vreten. Maar ze af en toe gezellig samen eten" / Herman VandommeleKoken met kennisStroop, een parel van ons culinair erfgoed / Jacques CollenKoning van Kokanje : vertelsels, feiten en verhalen uit de wondere keuken van onze rijke taal / Peter GrypdonckBrusselse wafels : 'om te backen dicke wafelen' / Jo Van Caenegem ... [et al.]Het uitgehangen varken : nog meer vertelsels, feiten en verhalen uit de wondere keuken van onze rijke taal / Peter Grypdonck
isPartOf
mainEntity
Mededelingsblad en verzamelde opstellen / Academie voor de Streekgebonden Gastronomie (A.S.G.)
author
description
Formaat varieert
Jrg. 1, nr. 2 (1982) uitg.: Gent : VVIA
inLanguage
issn
mainEntityOfPage
name
Mededelingsblad en verzamelde opstellen
publication
sameAs
label
Mededelingsblad en verzamelde ...... kgebonden Gastronomie (A.S.G.)