Heineken Bottelarij Zoeterwoude

In de bottelarij van Heineken in Zoeterwoude worden lege flesjes met bier gevuld. De ring met flesjes links op de voorgrond, is een 'inspectie-lus'. Hier wordt bij elk flesje de vulhoogte en de bevestiging van de kroonkurk gecontroleerd. Elk flesje, dat niet in orde is, wordt via een andere band (rechtsonder) naar de tank, midden in de hal, vervoerd. Daar worden de flesjes automatisch omgekeerd, het afgekeurde bier stroomt in de tank. De lege flesjes komen in een glasbak terecht. Het bord rechtsboven geeft aan dat het dragen van een veiligheidsbril verplicht is. Het kan namelijk voorkomen dat door het breken van een flesje glasscherven rondvliegen Dit gebeurt niet vaak. De werknemer van Heineken houdt het bedieningspaneel van de lus in de gaten, en houdt toezicht op het omkeren van de foute flesjes. Het proces is volledig geautomatiseerd. Vroeger moest alles op de afdeling met de hand gebeuren en werkten er vier man, na de automatisering is dat er slechts één.

Heineken Bottelarij Zoeterwoude

In de bottelarij van Heineken in Zoeterwoude worden lege flesjes met bier gevuld. De ring met flesjes links op de voorgrond, is een 'inspectie-lus'. Hier wordt bij elk flesje de vulhoogte en de bevestiging van de kroonkurk gecontroleerd. Elk flesje, dat niet in orde is, wordt via een andere band (rechtsonder) naar de tank, midden in de hal, vervoerd. Daar worden de flesjes automatisch omgekeerd, het afgekeurde bier stroomt in de tank. De lege flesjes komen in een glasbak terecht. Het bord rechtsboven geeft aan dat het dragen van een veiligheidsbril verplicht is. Het kan namelijk voorkomen dat door het breken van een flesje glasscherven rondvliegen Dit gebeurt niet vaak. De werknemer van Heineken houdt het bedieningspaneel van de lus in de gaten, en houdt toezicht op het omkeren van de foute flesjes. Het proces is volledig geautomatiseerd. Vroeger moest alles op de afdeling met de hand gebeuren en werkten er vier man, na de automatisering is dat er slechts één.