In het teken van de robot: automatisering in Nederland

Met een snelheid van 1000 knakworstjes per minuut vult een doseermachine de blikken met het voorgeschreven aantal. Een medewerker controleert de aanvoer. Een enkele keer verwijdert hij een worstje dat tijdens de productie is beschadigd. Sinds UVG is overgegaan op een totaal nieuwe productiemethode hebben de productiemedewerkers hoofdzakelijk een controlerende taak. Het proces is sterk geautomatiseerd. Allereerst worden de verschillende vleesgrondstoffen bij een temperatuur van 2 graden Celsius in porties van 3000 kilogram verkleind, vermengd met kruiden en zout, fijngemalen en opgeslagen in voorraadtanks. Vervolgens wordt dit worstdeeg door buizen verpompt naar de productielijn. Over de eindeloze stroom worstdeeg van de gewenste diameter wordt een sterk en overal even dun "huidje" van natuurlijke eiwitten gespoten, waarna automatische schaartjes het geheel tot worstjes knippen. In een automatische doseermachine worden de blikken met worstjes gevuld en gesloten. Direct daarna worden ze door hittebehandeling lang houdbaar gemaakt. Nadat de blikken op gewicht zijn gecontroleerd krijgen ze een etiket en worden ze verpakt voor verzending.

In het teken van de robot: automatisering in Nederland

Met een snelheid van 1000 knakworstjes per minuut vult een doseermachine de blikken met het voorgeschreven aantal. Een medewerker controleert de aanvoer. Een enkele keer verwijdert hij een worstje dat tijdens de productie is beschadigd. Sinds UVG is overgegaan op een totaal nieuwe productiemethode hebben de productiemedewerkers hoofdzakelijk een controlerende taak. Het proces is sterk geautomatiseerd. Allereerst worden de verschillende vleesgrondstoffen bij een temperatuur van 2 graden Celsius in porties van 3000 kilogram verkleind, vermengd met kruiden en zout, fijngemalen en opgeslagen in voorraadtanks. Vervolgens wordt dit worstdeeg door buizen verpompt naar de productielijn. Over de eindeloze stroom worstdeeg van de gewenste diameter wordt een sterk en overal even dun "huidje" van natuurlijke eiwitten gespoten, waarna automatische schaartjes het geheel tot worstjes knippen. In een automatische doseermachine worden de blikken met worstjes gevuld en gesloten. Direct daarna worden ze door hittebehandeling lang houdbaar gemaakt. Nadat de blikken op gewicht zijn gecontroleerd krijgen ze een etiket en worden ze verpakt voor verzending.