Schuimspaan voor bier

zie ook 5715-1204.<BR> <BR> Met deze schuimspaan werden de grofste deeltjes uit het bier gezeefd voordat het gedronken kon worden. <BR> <BR> Nadat de maïs in water heeft geweekt wordt het gemalen, een tweede maal in vers water geweekt en daarna weer gemalen. Nadat de maïs voor de tweede maal is gemalen worden heet water en mout toegevoegd en met elkaar vermengd. Hierna gist het mengsel. De volgende dag wordt meer water toegevoegd en wordt het bier gekookt. Nadat het bier is afgekoeld en voldoende is gegist wordt het in de bierzeef gegoten en is het klaar om gedronken te worden.

Schuimspaan voor bier

zie ook 5715-1204.<BR> <BR> Met deze schuimspaan werden de grofste deeltjes uit het bier gezeefd voordat het gedronken kon worden. <BR> <BR> Nadat de maïs in water heeft geweekt wordt het gemalen, een tweede maal in vers water geweekt en daarna weer gemalen. Nadat de maïs voor de tweede maal is gemalen worden heet water en mout toegevoegd en met elkaar vermengd. Hierna gist het mengsel. De volgende dag wordt meer water toegevoegd en wordt het bier gekookt. Nadat het bier is afgekoeld en voldoende is gegist wordt het in de bierzeef gegoten en is het klaar om gedronken te worden.