Schuimspaan voor bier
zie ook 5715-1204.<BR> <BR> Met deze schuimspaan werden de grofste deeltjes uit het bier gezeefd voordat het gedronken kon worden. <BR> <BR> Nadat de maïs in water heeft geweekt wordt het gemalen, een tweede maal in vers water geweekt en daarna weer gemalen. Nadat de maïs voor de tweede maal is gemalen worden heet water en mout toegevoegd en met elkaar vermengd. Hierna gist het mengsel. De volgende dag wordt meer water toegevoegd en wordt het bier gekookt. Nadat het bier is afgekoeld en voldoende is gegist wordt het in de bierzeef gegoten en is het klaar om gedronken te worden.
isShownAt
Schuimspaan voor bier
zie ook 5715-1204.<BR> <BR> Met deze schuimspaan werden de grofste deeltjes uit het bier gezeefd voordat het gedronken kon worden. <BR> <BR> Nadat de maïs in water heeft geweekt wordt het gemalen, een tweede maal in vers water geweekt en daarna weer gemalen. Nadat de maïs voor de tweede maal is gemalen worden heet water en mout toegevoegd en met elkaar vermengd. Hierna gist het mengsel. De volgende dag wordt meer water toegevoegd en wordt het bier gekookt. Nadat het bier is afgekoeld en voldoende is gegist wordt het in de bierzeef gegoten en is het klaar om gedronken te worden.
description
zie ook 5715-1204.<BR> <BR> ...... klaar om gedronken te worden.
identifier
subject
title
Schuimspaan voor bier
@ned
type
schuimspaan
created
extent
medium
spatial
isRelatedTo
Materiële cultuurcollectie
isShownAt
https://hdl.handle.net/20.500.11840/820099
isShownBy
http://collectie.wereldculture ...... nr/j6026/6026852.jpg&cache=yes
object
provider
Stichting Nationaal Museum van Wereldculturen
rights
CC-BY-SA 4.0