Lepel

Houten lepel, zoals wordt gebruikt bij het bereiden en opscheppen van het traditionele Balti-meelgerecht "zan".<BR> <BR> Beschrijving (SO): Grote houten lepel, die aan de punt en aan de basis van de steel een verdikking vertoont. De holte van de lepel is enigszins peervormig en tamelijk plat.<BR> <BR> Functie: Deze lepel wordt gebruikt om het meelgerecht 'zan' uit de stenen kookpot 'kwat' op een eenvoudige houten schaal 'tahloo' (vgl. 5512-61) te scheppen. De houten schaal 'tahloo' is qua grootte afhankelijk van het aantal aan de maaltijd deelnemende familieleden. De lengte van de opscheplepel 'zarbu' kan variëren. Lepels met een lengte van 50 cm komen voor.

Lepel

Houten lepel, zoals wordt gebruikt bij het bereiden en opscheppen van het traditionele Balti-meelgerecht "zan".<BR> <BR> Beschrijving (SO): Grote houten lepel, die aan de punt en aan de basis van de steel een verdikking vertoont. De holte van de lepel is enigszins peervormig en tamelijk plat.<BR> <BR> Functie: Deze lepel wordt gebruikt om het meelgerecht 'zan' uit de stenen kookpot 'kwat' op een eenvoudige houten schaal 'tahloo' (vgl. 5512-61) te scheppen. De houten schaal 'tahloo' is qua grootte afhankelijk van het aantal aan de maaltijd deelnemende familieleden. De lengte van de opscheplepel 'zarbu' kan variëren. Lepels met een lengte van 50 cm komen voor.