Jícara
Na het onthoofden van deze kalebas wordt het witachtige vruchtvlees eruit gehaald. Vervolgens gekookt en gedroogd. De aldus gepelde kalebas wordt een nacht lang geweekt om daarna glad gewreven te worden met bladeren, totdat de buitenkant lichtbruin is geworden.<BR> De buitenkant van de jicara is ter decoratie uitgesneden in figuren: vis, schildpad, randornamenten en bloemmotieven.<BR> Het dekseltje is met een witte katoenen draad aan de jicara bevestigd.<BR> Vervaardigd in Pinotepa de Don Luis. Aankoopprijs 30 pesos.
isShownAt
Jícara
Na het onthoofden van deze kalebas wordt het witachtige vruchtvlees eruit gehaald. Vervolgens gekookt en gedroogd. De aldus gepelde kalebas wordt een nacht lang geweekt om daarna glad gewreven te worden met bladeren, totdat de buitenkant lichtbruin is geworden.<BR> De buitenkant van de jicara is ter decoratie uitgesneden in figuren: vis, schildpad, randornamenten en bloemmotieven.<BR> Het dekseltje is met een witte katoenen draad aan de jicara bevestigd.<BR> Vervaardigd in Pinotepa de Don Luis. Aankoopprijs 30 pesos.
description
Na het onthoofden van deze kal ...... n Luis. Aankoopprijs 30 pesos.
identifier
subject
title
Jícara
@ned
created
extent
15 x 10 cm
medium
spatial
isRelatedTo
Materiële cultuurcollectie
isShownAt
https://hdl.handle.net/20.500.11840/803105
isShownBy
http://collectie.wereldculture ...... nr/j7014/7014364.jpg&cache=yes
object
provider
Stichting Nationaal Museum van Wereldculturen
rights
CC-BY-SA 4.0