Jícara

Na het onthoofden van deze kalebas wordt het witachtige vruchtvlees eruit gehaald. Vervolgens gekookt en gedroogd. De aldus gepelde kalebas wordt een nacht lang geweekt om daarna glad gewreven te worden met bladeren, totdat de buitenkant lichtbruin is geworden.<BR> De buitenkant van de jicara is ter decoratie uitgesneden in figuren: vis, schildpad, randornamenten en bloemmotieven.<BR> Het dekseltje is met een witte katoenen draad aan de jicara bevestigd.<BR> Vervaardigd in Pinotepa de Don Luis. Aankoopprijs 30 pesos.

Jícara

Na het onthoofden van deze kalebas wordt het witachtige vruchtvlees eruit gehaald. Vervolgens gekookt en gedroogd. De aldus gepelde kalebas wordt een nacht lang geweekt om daarna glad gewreven te worden met bladeren, totdat de buitenkant lichtbruin is geworden.<BR> De buitenkant van de jicara is ter decoratie uitgesneden in figuren: vis, schildpad, randornamenten en bloemmotieven.<BR> Het dekseltje is met een witte katoenen draad aan de jicara bevestigd.<BR> Vervaardigd in Pinotepa de Don Luis. Aankoopprijs 30 pesos.