Suikergoed
Suikergoed (jamoncillo) in de vorm van een liggend schaap, hoofdzakelijk wit met enkele gekleurde accenten (roze oren en snuit - groene ogen).<BR> De hoofdbestanddelen zijn fijngemalen kalebaszaad (pasta de pepita de calabaza) en suiker. Dit soort figuurtjes wordt met behulp van vormpjes gemaakt en waar nodig met de hand afgewerkt. <BR> Suikergoed wordt rond Allerheilgen/Allerzielen in talloze uitvoeringen op markten en in winkels aangeboden in de vorm van dierfiguren, fruit, religieuze afbeeldingen, gestorvenen en de Dood. Men geeft elkaar de lekkernijen cadeau of gebruikt ze als offergave op de graven van de overledenen - een gewoonte die de indiaanse bevolking en mestiezen bij de viering van de "Dagen van de Doden" delen. <BR> Dit schaap is gemaakt door mestiezen uit Iguala en aldaar gekocht op de Zondagsmarkt.<BR>
Suikergoed
Suikergoed (jamoncillo) in de vorm van een liggend schaap, hoofdzakelijk wit met enkele gekleurde accenten (roze oren en snuit - groene ogen).<BR> De hoofdbestanddelen zijn fijngemalen kalebaszaad (pasta de pepita de calabaza) en suiker. Dit soort figuurtjes wordt met behulp van vormpjes gemaakt en waar nodig met de hand afgewerkt. <BR> Suikergoed wordt rond Allerheilgen/Allerzielen in talloze uitvoeringen op markten en in winkels aangeboden in de vorm van dierfiguren, fruit, religieuze afbeeldingen, gestorvenen en de Dood. Men geeft elkaar de lekkernijen cadeau of gebruikt ze als offergave op de graven van de overledenen - een gewoonte die de indiaanse bevolking en mestiezen bij de viering van de "Dagen van de Doden" delen. <BR> Dit schaap is gemaakt door mestiezen uit Iguala en aldaar gekocht op de Zondagsmarkt.<BR>
description
Suikergoed (jamoncillo) in de ...... ht op de Zondagsmarkt.<BR>
identifier
subject
title
Suikergoed
@ned
type
suikergoed
created
extent
5 x 6 x 4 cm
spatial
isRelatedTo
Materiële cultuurcollectie
isShownAt
https://hdl.handle.net/20.500.11840/798489
isShownBy
http://collectie.wereldculture ...... nr/j7012/7012779.jpg&cache=yes
provider
Stichting Nationaal Museum van Wereldculturen
rights
CC-BY-SA 4.0