Zuigpijp

Kalebas (acocote), in de vorm van een trechter.<BR> De acocotes worden gebruikt om het 'aguamiel' sap uit het hart van de agave te zuigen om er 'pulque' van te maken, door het sap te laten fermenteren. Dit exemplaar is gekocht op de zondagsmarkt van Tenancingo. De zaadjes in de kalebas zijn nog aanwezig aangezien de opening om er door te zuigen nog niet zijn aangebracht. Het dunne uiteinde van de kalebas wordt in het opengesneden hart van de agave gestoken.

Zuigpijp

Kalebas (acocote), in de vorm van een trechter.<BR> De acocotes worden gebruikt om het 'aguamiel' sap uit het hart van de agave te zuigen om er 'pulque' van te maken, door het sap te laten fermenteren. Dit exemplaar is gekocht op de zondagsmarkt van Tenancingo. De zaadjes in de kalebas zijn nog aanwezig aangezien de opening om er door te zuigen nog niet zijn aangebracht. Het dunne uiteinde van de kalebas wordt in het opengesneden hart van de agave gestoken.