Wilde rijst

Voor de Chippewa's en andere volkeren die in Wisconsin en Minnesota wonen is wilde rijst (Zizania palustris) altijd één van de belangrijkste voedselbronnen geweest. De wilde rijst werd door een familie aan het begin van de herfst, vlak voordat de rijst rijp was geoogst. Met kano' wordt door de velden gevaren terwijl met een gevorkte stok de korrels van de steel en in de kano worden geslagen. De onrijpe korrels worden daarna gedroogd door ze in de zon te leggen of boven een vuur te roosteren en daarna gedorst. Vroeger werden hiervoor de korrels op een grote leren lap gelegd waarna over de korrels werd gestampt met nieuwe mocassins maar tegenwoordig wordt gebruik gemaakt van een dorsmachine. De korrels worden van de losse vliesjes gescheiden door ze in de wind te schudden. De wilde rijst wordt met esdoornsiroop of vlees gegeten.

Wilde rijst

Voor de Chippewa's en andere volkeren die in Wisconsin en Minnesota wonen is wilde rijst (Zizania palustris) altijd één van de belangrijkste voedselbronnen geweest. De wilde rijst werd door een familie aan het begin van de herfst, vlak voordat de rijst rijp was geoogst. Met kano' wordt door de velden gevaren terwijl met een gevorkte stok de korrels van de steel en in de kano worden geslagen. De onrijpe korrels worden daarna gedroogd door ze in de zon te leggen of boven een vuur te roosteren en daarna gedorst. Vroeger werden hiervoor de korrels op een grote leren lap gelegd waarna over de korrels werd gestampt met nieuwe mocassins maar tegenwoordig wordt gebruik gemaakt van een dorsmachine. De korrels worden van de losse vliesjes gescheiden door ze in de wind te schudden. De wilde rijst wordt met esdoornsiroop of vlees gegeten.