Sagozeef
Zeef voor het bereiden van sagopap.<BR> <BR> De sago is een in het wild groeiende plant en één van de belangrijkste voedselbronnen in Melanesië. Voordat de plant bloeit slaat hij een grote hoeveelheid aan zetmeel op in zijn kern. Kort voor de bloei, wordt hij omgehakt en een deel van de buitenbast verwijderd. Vervolgens wordt de zetmeelrijke kern uit de stam gehakt. De kern wordt hard geklopt en continu gespoeld met water waardoor de oneetbare harde vezels uit het zetmeel gewassen worden. Van sago worden een soort cakes gemaakt die maandenlang goed blijven.
isShownAt
Sagozeef
Zeef voor het bereiden van sagopap.<BR> <BR> De sago is een in het wild groeiende plant en één van de belangrijkste voedselbronnen in Melanesië. Voordat de plant bloeit slaat hij een grote hoeveelheid aan zetmeel op in zijn kern. Kort voor de bloei, wordt hij omgehakt en een deel van de buitenbast verwijderd. Vervolgens wordt de zetmeelrijke kern uit de stam gehakt. De kern wordt hard geklopt en continu gespoeld met water waardoor de oneetbare harde vezels uit het zetmeel gewassen worden. Van sago worden een soort cakes gemaakt die maandenlang goed blijven.
description
Zeef voor het bereiden van sag ...... die maandenlang goed blijven.
identifier
subject
title
Sagozeef
@ned
created
extent
50 x 22 cm
medium
spatial
isRelatedTo
Materiële cultuurcollectie
isShownAt
https://hdl.handle.net/20.500.11840/777301
isShownBy
http://collectie.wereldculture ...... nr/j9023/9023081.jpg&cache=yes
object
provider
Stichting Nationaal Museum van Wereldculturen
rights
CC-BY-SA 4.0