Kalkkoker

Het kauwen van sirih (Piper betle) en pinang (Areca catechu) is op Damar, evenals elders in de Indonesische archipel, een oude gewoonte. Bij het nuttigen van de sirih (waarvan in de Zuidoost-Molukken niet de bladeren maar de vruchten worden gebruikt) wordt deze gewoonlijk in wat kalk gedoopt. In of bij de sirih-mand is daarom altijd een doosje of kokertje met kalk te vinden. De kalk verkrijgt men in de regel van gebrande schelpen.

Kalkkoker

Het kauwen van sirih (Piper betle) en pinang (Areca catechu) is op Damar, evenals elders in de Indonesische archipel, een oude gewoonte. Bij het nuttigen van de sirih (waarvan in de Zuidoost-Molukken niet de bladeren maar de vruchten worden gebruikt) wordt deze gewoonlijk in wat kalk gedoopt. In of bij de sirih-mand is daarom altijd een doosje of kokertje met kalk te vinden. De kalk verkrijgt men in de regel van gebrande schelpen.