Kom

Schalen, kommen en lepels in veel verschillende variaties waren de belangrijkste elementen tijdens een feestmaal. De mooiste schalen werden door de genodigden gekeurd en becommentarieerd. Schalen en kommen werden gemaakt uit massief hout, hoorn, of door een plank te stomen en in een kistvorm te buigen. Van een individu die een eigen of familievoedselschaal in zijn bezit had werd verwacht dat hij die zelf gebruikte tijdens een feestmaal en naderhand om voedsel mee naar huis te nemen voor de overige familieleden. Ook kinderen konden hun eigen voedselschaal hebben. De meeste schalen zijn slechts aan de uiteinden gedecoreerd, vaak met het familiewapen van de eigenaar. De lijnen van de motieven zijn dikwijls benadrukt met rode en zwarte, soms groene kleurstof. Soms zijn de randen gedecoreerd met inlegwerk. De voedselschalen die door de gastheren werden gebruikt zijn over het algemeen rijk versierd met houtsnijwerk, vaak met menselijke en dierlijke gezichten.

Kom

Schalen, kommen en lepels in veel verschillende variaties waren de belangrijkste elementen tijdens een feestmaal. De mooiste schalen werden door de genodigden gekeurd en becommentarieerd. Schalen en kommen werden gemaakt uit massief hout, hoorn, of door een plank te stomen en in een kistvorm te buigen. Van een individu die een eigen of familievoedselschaal in zijn bezit had werd verwacht dat hij die zelf gebruikte tijdens een feestmaal en naderhand om voedsel mee naar huis te nemen voor de overige familieleden. Ook kinderen konden hun eigen voedselschaal hebben. De meeste schalen zijn slechts aan de uiteinden gedecoreerd, vaak met het familiewapen van de eigenaar. De lijnen van de motieven zijn dikwijls benadrukt met rode en zwarte, soms groene kleurstof. Soms zijn de randen gedecoreerd met inlegwerk. De voedselschalen die door de gastheren werden gebruikt zijn over het algemeen rijk versierd met houtsnijwerk, vaak met menselijke en dierlijke gezichten.