Zeef
De zeef dient om de rauwe sago vóór de bereiding van onreinigheden te zuiveren.<BR> <BR> De sago is een in het wild groeiende plant en één van de belangrijkste voedselbronnen in Melanesië. Voordat de plant bloeit slaat hij een grote hoeveelheid aan zetmeel op in zijn kern. Kort voor de bloeit hij omgehakt en een deel van de buitenbast verwijderd. Vervolgens wordt de zetmeelrijke kern uit de stam gehakt. De kern wordt hard geklopt en continu gespoeld met water waardoor de oneetbare harde vezels uit het zetmeel gewassen worden. Van sago worden een soort cakes gemaakt die maandenlang goed blijven.
isShownAt
Zeef
De zeef dient om de rauwe sago vóór de bereiding van onreinigheden te zuiveren.<BR> <BR> De sago is een in het wild groeiende plant en één van de belangrijkste voedselbronnen in Melanesië. Voordat de plant bloeit slaat hij een grote hoeveelheid aan zetmeel op in zijn kern. Kort voor de bloeit hij omgehakt en een deel van de buitenbast verwijderd. Vervolgens wordt de zetmeelrijke kern uit de stam gehakt. De kern wordt hard geklopt en continu gespoeld met water waardoor de oneetbare harde vezels uit het zetmeel gewassen worden. Van sago worden een soort cakes gemaakt die maandenlang goed blijven.
description
De zeef dient om de rauwe sago ...... die maandenlang goed blijven.
In één hoek grotendeels vergaan.
identifier
subject
title
Zeef
@ned
type
created
extent
L 47 cm ; B 47 cm
medium
spatial
isRelatedTo
Materiële cultuurcollectie
isShownAt
https://hdl.handle.net/20.500.11840/676967
isShownBy
http://collectie.wereldculture ...... nr/j9004/9004769.jpg&cache=yes
provider
Stichting Nationaal Museum van Wereldculturen
rights
CC-BY-SA 4.0