Mes

inl. naam pôchô.<BR> Mes van een brede reep bamboe vervaardigd, aan beiden kanten scherp, het boveneinde aan weerskanten van enige inkepingen voor- zien, waarin een touwtje is bevestigd, waarmede het mes aan een stokje is verbonden.<BR> Twee stuks aan een stokje.<BR> Werden vroeger gebruikt om vlees en ander voedsel te snijden.<BR> Het vormen van de messen geschiede van nog groene bamboe; door het drogen boven een vuur werd de snede géhard en voor het gebruik gereed gemaakt.

Mes

inl. naam pôchô.<BR> Mes van een brede reep bamboe vervaardigd, aan beiden kanten scherp, het boveneinde aan weerskanten van enige inkepingen voor- zien, waarin een touwtje is bevestigd, waarmede het mes aan een stokje is verbonden.<BR> Twee stuks aan een stokje.<BR> Werden vroeger gebruikt om vlees en ander voedsel te snijden.<BR> Het vormen van de messen geschiede van nog groene bamboe; door het drogen boven een vuur werd de snede géhard en voor het gebruik gereed gemaakt.