Spatel

van donker hout, de handgreep met snijwerk versierd. Een gestyleerd mensenhoofd met gevorkt uitsteeksel midden op de kruin. Waarschijnlijk gebruikt om de sagobrei te roeren en op te scheppen.<BR> <BR> De sago is een in het wild groeiende plant en één van de belangrijkste voedselbronnen in Melanesië. Voordat de plant bloeit slaat hij een grote hoeveelheid aan zetmeel op in zijn kern. Kort voor de bloei wordt hij omgehakt en een deel van de buitenbast verwijderd. Vervolgens wordt de zetmeelrijke kern uit de stam gehakt. De kern wordt hard geklopt en continu gespoeld met water waardoor de oneetbare harde vezels uit het zetmeel gewassen worden. Van sago worden een soort cakes gemaakt die maandenlang goed blijven.<BR> <BR>

Spatel

van donker hout, de handgreep met snijwerk versierd. Een gestyleerd mensenhoofd met gevorkt uitsteeksel midden op de kruin. Waarschijnlijk gebruikt om de sagobrei te roeren en op te scheppen.<BR> <BR> De sago is een in het wild groeiende plant en één van de belangrijkste voedselbronnen in Melanesië. Voordat de plant bloeit slaat hij een grote hoeveelheid aan zetmeel op in zijn kern. Kort voor de bloei wordt hij omgehakt en een deel van de buitenbast verwijderd. Vervolgens wordt de zetmeelrijke kern uit de stam gehakt. De kern wordt hard geklopt en continu gespoeld met water waardoor de oneetbare harde vezels uit het zetmeel gewassen worden. Van sago worden een soort cakes gemaakt die maandenlang goed blijven.<BR> <BR>