Hibiscusvezel voor het bereiden van kava
Boombastvezel (Hibiscus of "fau") gebruikt in het bereiden van de kavadrank.<BR> <BR> Kava is een ceremoniële drank die nog steeds heel populair is in Samoa. De ‘ava ceremonie waarbij kava wordt gedronken is erg ritualistisch en belangrijk. De kavadrank wordt voorbereid door een groep specialisten die “aumaga” heten. Het wordt gemaakt van de wortels van de Piper Methysticum te verpulveren en te vermengen met water. Daarna wordt het gezeefd door een net of een bosje hibiscusvezel. Het wordt dronken met een kokosnootschaal
Hibiscusvezel voor het bereiden van kava
Boombastvezel (Hibiscus of "fau") gebruikt in het bereiden van de kavadrank.<BR> <BR> Kava is een ceremoniële drank die nog steeds heel populair is in Samoa. De ‘ava ceremonie waarbij kava wordt gedronken is erg ritualistisch en belangrijk. De kavadrank wordt voorbereid door een groep specialisten die “aumaga” heten. Het wordt gemaakt van de wortels van de Piper Methysticum te verpulveren en te vermengen met water. Daarna wordt het gezeefd door een net of een bosje hibiscusvezel. Het wordt dronken met een kokosnootschaal
description
Boombastvezel (Hibiscus of "fa ...... ronken met een kokosnootschaal
identifier
subject
title
Hibiscusvezel voor het bereiden van kava
@ned
type
vezel (monster)
created
extent
L circa 100 cm
spatial
isRelatedTo
Materiële cultuurcollectie
isShownAt
https://hdl.handle.net/20.500.11840/662750
isShownBy
http://collectie.wereldculture ...... nr/j9003/9003242.jpg&cache=yes
provider
Stichting Nationaal Museum van Wereldculturen
rights
CC-BY-SA 4.0