Hibiscusvezel voor het bereiden van kava

Boombastvezel (Hibiscus of "fau") gebruikt in het bereiden van de kavadrank.<BR> <BR> Kava is een ceremoniële drank die nog steeds heel populair is in Samoa. De ‘ava ceremonie waarbij kava wordt gedronken is erg ritualistisch en belangrijk. De kavadrank wordt voorbereid door een groep specialisten die “aumaga” heten. Het wordt gemaakt van de wortels van de Piper Methysticum te verpulveren en te vermengen met water. Daarna wordt het gezeefd door een net of een bosje hibiscusvezel. Het wordt dronken met een kokosnootschaal

Hibiscusvezel voor het bereiden van kava

Boombastvezel (Hibiscus of "fau") gebruikt in het bereiden van de kavadrank.<BR> <BR> Kava is een ceremoniële drank die nog steeds heel populair is in Samoa. De ‘ava ceremonie waarbij kava wordt gedronken is erg ritualistisch en belangrijk. De kavadrank wordt voorbereid door een groep specialisten die “aumaga” heten. Het wordt gemaakt van de wortels van de Piper Methysticum te verpulveren en te vermengen met water. Daarna wordt het gezeefd door een net of een bosje hibiscusvezel. Het wordt dronken met een kokosnootschaal