Bakvorm van gelakt hout

Deze gebakvorm is gemaakt van hout die aan de buitenkant is voorzien van een rode laklaag met goudkleurige bloemmotieven. De kleurrijke cakejes die met behulp van deze gebakvorm worden gemaakt worden geserveerd tijdens belangrijke Chinese feestdagen, zoals huwelijken, geboorten en Chinees Nieuwjaar, maar ook bij begrafenissen. Ze worden samen met andere gerechten uitgestald op de altaartafel als offer aan de voorouders. Nadat de ceremoniën en gebeden zijn gehouden, worden deze gerechten gezamenlijk met de hele familie gegeten. Omdat voedsel een belangrijke rituele functie vervult, worden familierecepten zorgvuldig van moeder op dochter overgedragen. De Peranakan cuisine heeft veel bijgedragen aan het toch al uitgebreide scala van Indonesische gerechten. Zo zijn bijvoorbeeld noedelgerechten en lekkernijen als kue lapis en bapao niet meer weg te denken uit de Indonesische keuken.

Bakvorm van gelakt hout

Deze gebakvorm is gemaakt van hout die aan de buitenkant is voorzien van een rode laklaag met goudkleurige bloemmotieven. De kleurrijke cakejes die met behulp van deze gebakvorm worden gemaakt worden geserveerd tijdens belangrijke Chinese feestdagen, zoals huwelijken, geboorten en Chinees Nieuwjaar, maar ook bij begrafenissen. Ze worden samen met andere gerechten uitgestald op de altaartafel als offer aan de voorouders. Nadat de ceremoniën en gebeden zijn gehouden, worden deze gerechten gezamenlijk met de hele familie gegeten. Omdat voedsel een belangrijke rituele functie vervult, worden familierecepten zorgvuldig van moeder op dochter overgedragen. De Peranakan cuisine heeft veel bijgedragen aan het toch al uitgebreide scala van Indonesische gerechten. Zo zijn bijvoorbeeld noedelgerechten en lekkernijen als kue lapis en bapao niet meer weg te denken uit de Indonesische keuken.