Poederdoos voor aromatisch poeder
In de houder van deze poederdoos bevindt zich nog aromatisch poeder, buchu genaamd. Dit poeder is gemaakt van geurige kruiden en wordt vermengd met dierlijk vet zodat mannen en vrouwen er hun huid en haren mee in kunnen smeren. Het opgevouwen reepje bont waarmee de houder is dicht gestopt, dient tevens om het mengsel op het lichaam aan te brengen.<BR> <BR> Beschrijving<BR> Poederdoosje vervaardigd uit het schild van een schildpad. Het schild is aan één zijde met een harsachtige stof dichtgemaakt en in de zo ontstande houder is aromatisch poeder aangebracht. Het schild wordt afgesloten met een reepje bont. Als versiering zijn een hengsel en een lapje met aaneengeregen witte schijfjes uit struisvogeleierschaal aangebracht.
isShownAt
Poederdoos voor aromatisch poeder
In de houder van deze poederdoos bevindt zich nog aromatisch poeder, buchu genaamd. Dit poeder is gemaakt van geurige kruiden en wordt vermengd met dierlijk vet zodat mannen en vrouwen er hun huid en haren mee in kunnen smeren. Het opgevouwen reepje bont waarmee de houder is dicht gestopt, dient tevens om het mengsel op het lichaam aan te brengen.<BR> <BR> Beschrijving<BR> Poederdoosje vervaardigd uit het schild van een schildpad. Het schild is aan één zijde met een harsachtige stof dichtgemaakt en in de zo ontstande houder is aromatisch poeder aangebracht. Het schild wordt afgesloten met een reepje bont. Als versiering zijn een hengsel en een lapje met aaneengeregen witte schijfjes uit struisvogeleierschaal aangebracht.
description
In de houder van deze poederdo ...... isvogeleierschaal aangebracht.
identifier
subject
title
Poederdoos voor aromatisch poeder
@ned
type
Poederdoos
created
extent
H 10 cm x B 10 cm x L 13,5 cm.
spatial
isRelatedTo
Materiële cultuurcollectie
isShownAt
https://hdl.handle.net/20.500.11840/526079
isShownBy
http://collectie.wereldculture ...... ges/AM//am-486-6.jpg&cache=yes
http://collectie.wereldculture ...... am-486-6_d066763.jpg&cache=yes
object
provider
Stichting Nationaal Museum van Wereldculturen
rights
CC-BY-SA 4.0