Houten vorm voor brood

Deze houten vorm wordt gebruikt om brood mee te versieren. Dit is een gerezen brood of koek, ka'ak (كعك), dat is bereid met specerijen en/of olijfolie. Een zoete variant van dit brood wordt vooral gegeten op christelijke en islamitische feestdagen zoals Pasen of het Suikerfeest (Eid al-Fitr). Ka'ak al-Abbas is een variant met specerijen als anijszaad en nootmuskaat die wordt gegeten tijdens de sji'itische gedenkdag Ashura. Het brood of de koek kan zo groot zijn als de gehele vorm of kleiner, waarbij dan alleen het middendeel van de vorm wordt gebruikt.

Houten vorm voor brood

Deze houten vorm wordt gebruikt om brood mee te versieren. Dit is een gerezen brood of koek, ka'ak (كعك), dat is bereid met specerijen en/of olijfolie. Een zoete variant van dit brood wordt vooral gegeten op christelijke en islamitische feestdagen zoals Pasen of het Suikerfeest (Eid al-Fitr). Ka'ak al-Abbas is een variant met specerijen als anijszaad en nootmuskaat die wordt gegeten tijdens de sji'itische gedenkdag Ashura. Het brood of de koek kan zo groot zijn als de gehele vorm of kleiner, waarbij dan alleen het middendeel van de vorm wordt gebruikt.