Riet gebruikt om bier op te zuigen

Het bier wordt door de Luo uit maispulp gemaakt, deze wordt in een bierpers ('Dhing') gedaan. Het vocht wordt opgevangen in een nap ('Agwatta') en daar opgezogen met behulp van het riet ('Oseke').<BR> <BR> Vervaardiging<BR> Het riet is aan één zijde bedekt met een gevlochten omhulsel van open vlechtwerk. Dit gevlochten zeefje is met behulp van nylongaren bij de uitstekende scheringreepjes om het stokje heen gebonden.

Riet gebruikt om bier op te zuigen

Het bier wordt door de Luo uit maispulp gemaakt, deze wordt in een bierpers ('Dhing') gedaan. Het vocht wordt opgevangen in een nap ('Agwatta') en daar opgezogen met behulp van het riet ('Oseke').<BR> <BR> Vervaardiging<BR> Het riet is aan één zijde bedekt met een gevlochten omhulsel van open vlechtwerk. Dit gevlochten zeefje is met behulp van nylongaren bij de uitstekende scheringreepjes om het stokje heen gebonden.