Riet gebruikt om bier op te zuigen
Het bier wordt door de Luo uit maispulp gemaakt, deze wordt in een bierpers ('Dhing') gedaan. Het vocht wordt opgevangen in een nap ('Agwatta') en daar opgezogen met behulp van het riet ('Oseke').<BR> <BR> Vervaardiging<BR> Het riet is aan één zijde bedekt met een gevlochten omhulsel van open vlechtwerk. Dit gevlochten zeefje is met behulp van nylongaren bij de uitstekende scheringreepjes om het stokje heen gebonden.
isShownAt
Riet gebruikt om bier op te zuigen
Het bier wordt door de Luo uit maispulp gemaakt, deze wordt in een bierpers ('Dhing') gedaan. Het vocht wordt opgevangen in een nap ('Agwatta') en daar opgezogen met behulp van het riet ('Oseke').<BR> <BR> Vervaardiging<BR> Het riet is aan één zijde bedekt met een gevlochten omhulsel van open vlechtwerk. Dit gevlochten zeefje is met behulp van nylongaren bij de uitstekende scheringreepjes om het stokje heen gebonden.
description
Het bier wordt door de Luo uit ...... s om het stokje heen gebonden.
identifier
subject
title
Riet gebruikt om bier op te zuigen
@ned
created
extent
circa 96 x 1,7cm (37 13/16 x 11/16in.)
spatial
isRelatedTo
Materiële cultuurcollectie
isShownAt
https://hdl.handle.net/20.500.11840/137503
isShownBy
http://collectie.wereldculture ...... s/TM//tm-4310-12.jpg&cache=yes
provider
Stichting Nationaal Museum van Wereldculturen
rights
CC-BY-SA 4.0