Oseke
Het bier wordt door de Luo uit maispulp gemaakt, deze wordt in een bierpers ('Dhing') gedaan. Het vocht wordt opgevangen in een nap ('Agwatta') en daar opgezogen met behulp van het riet ('Oseke'). Het object was ten tijde van aankoop nieuw en ongebruikt.<BR> <BR> Vervaardiging<BR> Het riet is aan één zijde bedekt met een gevlochten omhulsel van open vlechtwerk. De rest van het riet is omwonden met nylongaren.
isShownAt
Oseke
Het bier wordt door de Luo uit maispulp gemaakt, deze wordt in een bierpers ('Dhing') gedaan. Het vocht wordt opgevangen in een nap ('Agwatta') en daar opgezogen met behulp van het riet ('Oseke'). Het object was ten tijde van aankoop nieuw en ongebruikt.<BR> <BR> Vervaardiging<BR> Het riet is aan één zijde bedekt met een gevlochten omhulsel van open vlechtwerk. De rest van het riet is omwonden met nylongaren.
description
Het bier wordt door de Luo uit ...... et is omwonden met nylongaren.
identifier
subject
title
Riet gebruikt om bier op te zuigen
@ned
created
extent
circa 23,4 x 1,4cm (9 3/16 x 9/16in.)
spatial
isRelatedTo
Materiële cultuurcollectie
isShownAt
https://hdl.handle.net/20.500.11840/137502
isShownBy
http://collectie.wereldculture ...... s/TM//tm-4310-11.jpg&cache=yes
provider
Stichting Nationaal Museum van Wereldculturen
rights
CC-BY-SA 4.0