Dhing
Het bier wordt door de Luo uit maispulp gemaakt, deze wordt in de bierpers gedaan. Het vocht wordt opgevangen in een nap ('Agwatta') en daar opgezogen met behulp van een riet ('Oseke').<BR> <BR> Vervaardiging<BR> De bierpers werd gevlochten volgens de techniek van 'twilled plaiting' waarbij de vlechtstroken onder-twee, over-twee worden gevlochten. De opening is afgewerkt door toevoeging van een rij getwijnde steken.
isShownAt
Dhing
Het bier wordt door de Luo uit maispulp gemaakt, deze wordt in de bierpers gedaan. Het vocht wordt opgevangen in een nap ('Agwatta') en daar opgezogen met behulp van een riet ('Oseke').<BR> <BR> Vervaardiging<BR> De bierpers werd gevlochten volgens de techniek van 'twilled plaiting' waarbij de vlechtstroken onder-twee, over-twee worden gevlochten. De opening is afgewerkt door toevoeging van een rij getwijnde steken.
description
Het bier wordt door de Luo uit ...... van een rij getwijnde steken.
identifier
subject
title
Gevlochten bierpers
@ned
created
extent
circa 82 x 21cm (32 5/16 x 8 1/4in.)
medium
spatial
isRelatedTo
Materiële cultuurcollectie
isShownAt
https://hdl.handle.net/20.500.11840/137501
isShownBy
http://collectie.wereldculture ...... s/TM//tm-4310-10.jpg&cache=yes
provider
Stichting Nationaal Museum van Wereldculturen
rights
CC-BY-SA 4.0