Deegplank

Dergelijke deegplanken worden vooral op het platteland gebruikt voor de deegbereiding. Het meel wordt met water en zout gemengd tot een kneedbare massa, waarna het in een speciale houten deegtrog gelegd wordt. Met een afgestoken die tot deegbollen gekneed worden van handgrootte. Deze bollen rolt men uit op een grote deegplank met afgeronde hoeken met een dun houten stokje van ongeveer 1 m. lengte. De deegplank staat als een tafeltje op vier korte pootjes. Zodra de deegbol tot een dunne vlaai uitgerold is, gaat deze op een ronde, ietwat holle bakplaat op het vuur.

Deegplank

Dergelijke deegplanken worden vooral op het platteland gebruikt voor de deegbereiding. Het meel wordt met water en zout gemengd tot een kneedbare massa, waarna het in een speciale houten deegtrog gelegd wordt. Met een afgestoken die tot deegbollen gekneed worden van handgrootte. Deze bollen rolt men uit op een grote deegplank met afgeronde hoeken met een dun houten stokje van ongeveer 1 m. lengte. De deegplank staat als een tafeltje op vier korte pootjes. Zodra de deegbol tot een dunne vlaai uitgerold is, gaat deze op een ronde, ietwat holle bakplaat op het vuur.