1019379

De stukken kokosvlees liggen op het rek (para-para) waar ze gedurende enkele dagen en nachten voortdurend boven een laag vuur van kokosschillen worden gerookt tot kopra (wuwu wa’gele). Het roken is de verantwoordelijkheid van de eigenaar van de kokospalmen. De gerookte kopra is zijn bezit en hij regelt een prijs per zak van ca. 80 kg met een opkoper. De meesten in Awer hebben een contract met een Chinees in Jailolo die de kopra opkoopt en zorgt voor verscheping naar Surabaya.<BR>

1019379

De stukken kokosvlees liggen op het rek (para-para) waar ze gedurende enkele dagen en nachten voortdurend boven een laag vuur van kokosschillen worden gerookt tot kopra (wuwu wa’gele). Het roken is de verantwoordelijkheid van de eigenaar van de kokospalmen. De gerookte kopra is zijn bezit en hij regelt een prijs per zak van ca. 80 kg met een opkoper. De meesten in Awer hebben een contract met een Chinees in Jailolo die de kopra opkoopt en zorgt voor verscheping naar Surabaya.<BR>