1019379
De stukken kokosvlees liggen op het rek (para-para) waar ze gedurende enkele dagen en nachten voortdurend boven een laag vuur van kokosschillen worden gerookt tot kopra (wuwu wa’gele). Het roken is de verantwoordelijkheid van de eigenaar van de kokospalmen. De gerookte kopra is zijn bezit en hij regelt een prijs per zak van ca. 80 kg met een opkoper. De meesten in Awer hebben een contract met een Chinees in Jailolo die de kopra opkoopt en zorgt voor verscheping naar Surabaya.<BR>
itemListElement
1019379
De stukken kokosvlees liggen op het rek (para-para) waar ze gedurende enkele dagen en nachten voortdurend boven een laag vuur van kokosschillen worden gerookt tot kopra (wuwu wa’gele). Het roken is de verantwoordelijkheid van de eigenaar van de kokospalmen. De gerookte kopra is zijn bezit en hij regelt een prijs per zak van ca. 80 kg met een opkoper. De meesten in Awer hebben een contract met een Chinees in Jailolo die de kopra opkoopt en zorgt voor verscheping naar Surabaya.<BR>
contributor
Credits: © Prof.dr. L.E. (Leontine Elisabeth) Visser
creator
Prof.dr. L.E. (Leontine Elisabeth) Visser
description
De stukken kokosvlees liggen o ...... cheping naar Surabaya.<BR>
identifier
subject
created
spatial
isRelatedTo
isShownAt
https://hdl.handle.net/20.500.11840/1019379
isShownBy
http://collectie.wereldculture ...... /RV//rv-6234-200.jpg&cache=yes
object
provider
Stichting Nationaal Museum van Wereldculturen
rights
CC-BY-NC-ND 4.0