1019377
Een groep mannen uit Awer werkt samen om kopra te maken. Om beurten bewerken zij de oogst van een van hen, vier keer per jaar (ma’u riono). In tegenstelling tot de samenwerking in de rijstteelt, wordt voor de samenwerking voor het maken van kopra een geldbedrag afgesproken voor een dag werken. Met een kort steekmes dat haaks op het handvat staat, wordt het vruchtvlees in stukken gesneden en uit de kokosnoot gewipt. De stukken kokosvlees worden op het rek (para-para) gegooid waar het later tot kopra gerookt zal worden.<BR>
itemListElement
1019377
Een groep mannen uit Awer werkt samen om kopra te maken. Om beurten bewerken zij de oogst van een van hen, vier keer per jaar (ma’u riono). In tegenstelling tot de samenwerking in de rijstteelt, wordt voor de samenwerking voor het maken van kopra een geldbedrag afgesproken voor een dag werken. Met een kort steekmes dat haaks op het handvat staat, wordt het vruchtvlees in stukken gesneden en uit de kokosnoot gewipt. De stukken kokosvlees worden op het rek (para-para) gegooid waar het later tot kopra gerookt zal worden.<BR>
contributor
Credits: © Prof.dr. L.E. (Leontine Elisabeth) Visser
creator
Prof.dr. L.E. (Leontine Elisabeth) Visser
description
Een groep mannen uit Awer werk ...... ra gerookt zal worden.<BR>
identifier
created
spatial
isRelatedTo
isShownAt
https://hdl.handle.net/20.500.11840/1019377
isShownBy
http://collectie.wereldculture ...... /RV//rv-6234-199.jpg&cache=yes
object
provider
Stichting Nationaal Museum van Wereldculturen
rights
CC-BY-NC-ND 4.0