1019377

Een groep mannen uit Awer werkt samen om kopra te maken. Om beurten bewerken zij de oogst van een van hen, vier keer per jaar (ma’u riono). In tegenstelling tot de samenwerking in de rijstteelt, wordt voor de samenwerking voor het maken van kopra een geldbedrag afgesproken voor een dag werken. Met een kort steekmes dat haaks op het handvat staat, wordt het vruchtvlees in stukken gesneden en uit de kokosnoot gewipt. De stukken kokosvlees worden op het rek (para-para) gegooid waar het later tot kopra gerookt zal worden.<BR>

1019377

Een groep mannen uit Awer werkt samen om kopra te maken. Om beurten bewerken zij de oogst van een van hen, vier keer per jaar (ma’u riono). In tegenstelling tot de samenwerking in de rijstteelt, wordt voor de samenwerking voor het maken van kopra een geldbedrag afgesproken voor een dag werken. Met een kort steekmes dat haaks op het handvat staat, wordt het vruchtvlees in stukken gesneden en uit de kokosnoot gewipt. De stukken kokosvlees worden op het rek (para-para) gegooid waar het later tot kopra gerookt zal worden.<BR>