1019375

Een groep mannen uit Awer werkt samen om kopra te maken. Om beurten bewerken zij de oogst van een van hen, vier keer per jaar (ma’u riono). In tegenstelling tot de samenwerking in de rijstteelt, wordt voor de samenwerking voor het maken van kopra een geldbedrag afgesproken voor een dag werken. Met een kort steekmes dat haaks op het handvat staat, wordt het vruchtvlees in stukken gesneden, uit de kokosnoot gewipt en verzameld in jute zakken. De mannen werken snel, terwijl er veel grappen worden gemaakt. De lege doppen in de achtergrond worden gebruikt als brandstof voor het roken van de kopra.<BR>

1019375

Een groep mannen uit Awer werkt samen om kopra te maken. Om beurten bewerken zij de oogst van een van hen, vier keer per jaar (ma’u riono). In tegenstelling tot de samenwerking in de rijstteelt, wordt voor de samenwerking voor het maken van kopra een geldbedrag afgesproken voor een dag werken. Met een kort steekmes dat haaks op het handvat staat, wordt het vruchtvlees in stukken gesneden, uit de kokosnoot gewipt en verzameld in jute zakken. De mannen werken snel, terwijl er veel grappen worden gemaakt. De lege doppen in de achtergrond worden gebruikt als brandstof voor het roken van de kopra.<BR>