1019374

Een groep mannen uit Awer werkt samen om kopra te maken. De verzamelde kokosvruchten (wa’gele) worden moeten worden ontdaan van hun vezelige schil en vruchtwater. Met een enkele klap van het kapmes wordt de vrucht gekliefd (‘oto), waarbij het vruchtwater eruit loopt. De kokos’noot’, eigenlijk het zaad, met het vruchtvlees blijft over. Met een kort steekmes wordt het vruchtvlees in stukken gesneden, uit de kokosnoot gewipt en verzameld in jute zakken.<BR>

1019374

Een groep mannen uit Awer werkt samen om kopra te maken. De verzamelde kokosvruchten (wa’gele) worden moeten worden ontdaan van hun vezelige schil en vruchtwater. Met een enkele klap van het kapmes wordt de vrucht gekliefd (‘oto), waarbij het vruchtwater eruit loopt. De kokos’noot’, eigenlijk het zaad, met het vruchtvlees blijft over. Met een kort steekmes wordt het vruchtvlees in stukken gesneden, uit de kokosnoot gewipt en verzameld in jute zakken.<BR>