Rijst stomen in bamboe
Voor bijzondere gelegenheden, zoals bij deze collectieve begrafenis maaltijd in Aketola, vullen de vrouwen bamboekokers met natte rijst. De koker is aan de onderkant dicht (een natuurlijk schot of knoop) en wordt aan de bovenkant afgesloten met een prop bananenblad. De rijst wordt gestoomd boven een laag vuur (api bara) van kokosschillen, terwijl de kokers regelmatig worden gekeerd met behulp van een vuurtang om niet te verbranden. Wanneer de rijst gaar is, wordt de koker gespleten en de rijst geserveerd op een bord of bananenblad.
itemListElement
Rijst stomen in bamboe
Voor bijzondere gelegenheden, zoals bij deze collectieve begrafenis maaltijd in Aketola, vullen de vrouwen bamboekokers met natte rijst. De koker is aan de onderkant dicht (een natuurlijk schot of knoop) en wordt aan de bovenkant afgesloten met een prop bananenblad. De rijst wordt gestoomd boven een laag vuur (api bara) van kokosschillen, terwijl de kokers regelmatig worden gekeerd met behulp van een vuurtang om niet te verbranden. Wanneer de rijst gaar is, wordt de koker gespleten en de rijst geserveerd op een bord of bananenblad.
contributor
Credits: © Prof.dr. L.E. (Leontine Elisabeth) Visser
creator
Prof.dr. L.E. (Leontine Elisabeth) Visser
description
Voor bijzondere gelegenheden, ...... rd op een bord of bananenblad.
identifier
subject
title
Rijst stomen in bamboe
@ned
type
kleurennegatief
created
extent
spatial
isRelatedTo
isShownAt
https://hdl.handle.net/20.500.11840/1019215
isShownBy
http://collectie.wereldculture ...... s/RV//rv-6234-34.jpg&cache=yes
object
provider
Stichting Nationaal Museum van Wereldculturen
rights
CC-BY-NC-ND 4.0