Rijst stomen in bamboe

Voor bijzondere gelegenheden, zoals bij deze collectieve begrafenis maaltijd in Aketola, vullen de vrouwen bamboekokers met natte rijst. De koker is aan de onderkant dicht (een natuurlijk schot of knoop) en wordt aan de bovenkant afgesloten met een prop bananenblad. De rijst wordt gestoomd boven een laag vuur (api bara) van kokosschillen, terwijl de kokers regelmatig worden gekeerd met behulp van een vuurtang om niet te verbranden. Wanneer de rijst gaar is, wordt de koker gespleten en de rijst geserveerd op een bord of bananenblad.

Rijst stomen in bamboe

Voor bijzondere gelegenheden, zoals bij deze collectieve begrafenis maaltijd in Aketola, vullen de vrouwen bamboekokers met natte rijst. De koker is aan de onderkant dicht (een natuurlijk schot of knoop) en wordt aan de bovenkant afgesloten met een prop bananenblad. De rijst wordt gestoomd boven een laag vuur (api bara) van kokosschillen, terwijl de kokers regelmatig worden gekeerd met behulp van een vuurtang om niet te verbranden. Wanneer de rijst gaar is, wordt de koker gespleten en de rijst geserveerd op een bord of bananenblad.