Keukenkruid en specerij : naam en herkomst - spijzen en dranken - volksgeneeskunst - proza en poëzie - de Bijbel - Grieken en Romeinen - bestanddelen - plantlore / M. de WaalSpecerijen en specerijsurrogaten / [D. Mossel] ; aangeboden door [de] Specerijen-Malerij 'De Körver'Specerijkelijk : de specerijenroutes / [wetensch. com. Albert Deman ... et al. ; red. van de teksten: Christian Cannuyer ... et al.]De specerijen en ingrediënten der rijsttafel : herkomst, aankoop, keuren, bereiden en drogen der Indische kruiden en verdere benoodigheden voor de rijsttafel zoowel voor Oost- en West-Indië als voor Holland / door J.M.J. Catenius-van der MeijdenSpecerijen / door W.L. UtermarkSoutheast Asian exports since the 14th century : cloves, pepper, coffee, and sugar / comp. by David Bulbeck ... [et al.]Sporen van het paradijs : het verhaal van de specerijenhandel / Charles Corn ; [vert. uit het Engels door Jan Mars]Plant resources of South-East Asia / Centrum voor Landbouwpublikaties en Landbouwdocumentatie, WageningenMaluku : Ternate en de wereld van de vier bergen / Ch.F. van FraassenHet complete handboek van kruiden en specerijen / Ulrike Bültjer ; [vert. uit het Duits: Emmy Middelbeek]Specerijen : hun gebruik, oorsprong en vervalsching / door J.H.K. SmeetsSpecerijen / Jack Turner ; vert. [uit het Engels] door Hans KooijmanSpecerijen / F.A. von StürlerAmbon: vesting Amsterdam : specerijen uit de Indische archipel / Gerrit KnaapMcCormick : specerijen voor de moderne huisvrouwDe smaak van de verovering : Venetië, Lissabon, Amsterdam en de strijd om de specerijen / Michael Krondl ; vert. [uit het Engels] door Ruud van de PlasscheKruiden en specerijen in de keuken / met medewerking van Yetty Line ; vertaald [uit het Frans] en bewerkt door C.A.H. Haitsma Mulier-van Beusekom ; illustraties Lucien Meys ; redacteur van de Nederlandse uitgave E. LankesterZó gebruikt u Euroma kruiden / [samengest. door R. Lotgering-Hillebrand]Voeding en voedingsgewassen : wenken voor kindervoeding : gebruik van kruiden / H. HoogewerffSlagersreceptenboek / Verstegen specerijenhandel en fabriek van conserveermiddelenTuinkruidenSpice wise : koken met kruiden- en specerijmixen zonder zout : recepten van SVH-meesterkok Michel Hanssen / auteur: Michel Hanssen ; fotografie: Bart Nijs ; tekst- en eindredactie: Désirée VerkaarTuinkruidenReceptenboekje paprika edelsüszDe landbouw in de Indische archipel / C.J.J. van HallSpecerijen en specerijsurrogaten / [D. Mossel] ; aangeboden door [de] Specerijen-Malerij 'De Körver'Specerijen / door W.L. UtermarkDe specerijen en ingrediënten der rijsttafel : herkomst, aankoop, keuren, bereiden en drogen der Indische kruiden en verdere benoodigheden voor de rijsttafel zoowel voor Oost- en West-Indië als voor Holland / door J.M.J. Catenius-van der MeijdenSpices, condiments and medicinal plants in Ethiopia : their taxonomy and agricultural significance / P.C.M. JansenGoed gekruid : alles over specerijen / Sheldon Greenberg & Elisabeth Lambert Ortiz ; [vert. uit het Engels door Wil Ampt]Groot kruidenkookboek / door Avanelle Day en Lillie Stuckey ; bewerkt [uit het Engels] door Wina Born ; illustraties door Jo Spier