Het wezen van de smaak : overpeinzingen van een 19e-eeuwse fijnproever / Jean Anthelme Brillat-Savarin ; [vert. uit het Frans en bew. door Wina Born ... et al.]A la carteDe kookkunst van Alexandre Dumas / vert. [uit het Frans] door Esteban Lopez ; met een inl. van Ileen MontijnSmaken verschillen : eetcultuur in Engeland en Frankrijk vanaf de middeleeuwen tot nu / Stephen Mennell ; [vert. uit het Engels door Koen van Gulik ; Nederlandse vert. uit het Engels van: Voorspel: eten in de Lage Landen, door Rob van der Veen ... et al.]Reisboek Frankrijk voor fijnproevers / [Patricia Wells] ; geassisteerd door Jane Sigal en Susan Herrmann Loomis ; foto's binnenwerk door Joseph Kugielsky ; landkaarten door Emily Weiner ; vert. [uit het Engels] door Peter Engelsman en Roelie MeijerHet fijnproevers leesboek : van culinaire kunst tot cult / Ronald Hoeben & Ellen Verbeek ; met bijdragen van Johannes van Dam en Ileen Montijn ; [foto's: Ronald Hoeben ; ill. Dorine de Vos]Eten & drinken in Frankrijk : reisgids voor de fijnproever / Pamela Vandyke Price ; [vert. uit het Engels door Vera Bode ; ill.: Carol Vincer]De originele recepten van Joël Robuchon : mijn kookkunst voor u / [vert. uit het Frans door Janny van der Lee-van der Heijden ; red. Hanneke Smit]Reisboek Frankrijk voor fijnproevers / Patricia Wells ; geassisteerd door Jane Sigal en Susan Herrmann Loomis ; foto's binnenwerk door Joseph Kugielsky ; landkaarten door Emily Weiner ; vert. [uit het Engels] door Peter Engelsman en Roelie MeijerLekker eten & drinkenFijnproeversgids voor Parijs / Patricia Wells ; geassisteerd door Susan Herrmann Loomis ; foto's van Peter Turnley ; vert. [uit het Engels] door Maja Krans en Peter EngelsmanWijn & gastronomie : wijn- en gastronomisch magazine voor Nederland en VlaanderenGastronomie in de beide Limburgen / Jan Maesen ; [fotogr.: Foto Team, Hasselt: J. Bosch ... et al.; met vert. van Luc Van Gassen ... et al.]De grote chef-koks van Europa : hun recepten en menu's / onder red. van Egon Ronay ; met een voorw. van Cas Spijkers ; [vert. uit het Engels en bew. door Hennie Franssen]Goede smaak : een tijdschrift voor iedereen die het goede leven lief heeftChefs van morgen / Jan Maesen ; [fotogr.: Foto Team: J. Bosch ... et al.]Een kwart eeuw Alliance Gastronomique Néerlandaise / Jaap KlosseDe kookkunst van Pierre Wynants : de originele recepten van Comme chez Soi / [vert. uit het Frans door Fon Zwart ; red.: Ton van Es]Les plaisirs de la table / samengesteld in opdracht van de Alliance Gastronomique Néerlandaise ; met medewerking van o.a. Wina Born ; illustraties van Bertall (Charles Albert vicomte d'Arnoux)Kookboeken door de eeuwen heen & Moge het u wel bekomen! : catalogus van de tentoonstellingen / [J.K.F. van Berkel ... et al. ; foto's: Pieter Zuyderduyn]Keuken-hoven = Jardins des gourmets / Erik Herbst, Arend-Jan van der Horst ; fotogr.: Kees Hageman ; [tekstred.: Gert-Jan van Heijst ; texte français Ch. Bourgeois ... et al.]Meridian international : het culinaire reismagazineOriginele restaurants / Jan MaesenEten & laten eten : de grote gids voor een moderne tafelcultuur / Herwig Van Hove, Frans Verleyen ; [foto's van Gerald Dauphin ... et al.]Alles moet op : nieuwe schetsen uit het leven van een leergierige lekkerbek / Johannes van Dam ; met tek. van Dirk WiardaHet boek der gastronomie : over koken, proeven en genieten op niveau / [samenst. en eindred.] Jaap Klosse ; met bijdragen van Gemma Coumans en Fon Zwart [tevens red. receptuur]Garneren en versieren / Marianne Müller, Erik Pratsch, Hubert Krieg ; [vert. uit het Duits: C.W. Boll]De smaakmakers van de Vlaamse gastronomie / Jan Maesen ; [fotogr.: Foto Team]Exquise hoofdgerechten : een verzameling bijzondere recepten, smaakvol gepresenteerd / [eindred. receptuur: Anneke Ammerlaan ; fotogr.: Otto Polman ... et al.]Uit eten in Frankrijk : praktische menugids / Onno H. Kleyn ; [ill.: Marly Hendricks]SVH vakwoordenboek voor horeca en toerisme : Nederlands, Frans, Duits, Engels / Duboux ; [vert. uit het Frans en eindred. W.J. Fennema ; redactionele bew. M.J. Hulsebosch ; redactieraad J. van Dam ... et al.]Met andere ogen : natuurlijkheden beproefd en bekeken / Elisabeth de Lestrieux ; aquarellen: Han van den BroekeGastronomie voor modulair hotelonderwijs / E.M. DelstraGastronomisch woordenboek Nederlands-Frans : de juiste benamingen voor duizenden gastronomische zaken en begrippen / Tony Dumoulin ; [redactionele begeleiding Henk Pel]Uit eten in Italië : praktische menugids / Onno H. Kleyn ; [ill.: Marly Hendricks]Gastronomisch woordenboek Frans-Nederlands : meer dan 7000 Franse gastronomische namen en begrippen vertaald en verklaard / Tony Dumoulin ; [redactionele begeleiding: Henk Pel ; ill.: Anke van Vulpen]SVH vakwoordenboek voor horeca en toerisme : Frans, Nederlands, Duits, Engels / Duboux ; [eindred.: M.J. Hulsebosch ; vert. uit het Frans ; bew.: Fon Zwart ; redactieraad: W.J. Fennema ... et al.]SVH vakwoordenboek voor horeca en toerisme : Nederlands, Frans, Duits, Engels / Duboux ; [eindred.: M.J. Hulsebosch ; vert. uit het Frans ; bew.: Fon Zwart ; redactieraad: W.J. Fennema ... et al.]25 jaar Nederlandse restaurantgeschiedenis / Wina BornWeet wie je eet : culinaire eponiemen / Dodi Apeldoorn, Tim Beijer