Kaas voor goede en zuinige maaltijden!Kort leerboek voor het bereiden van Goudse boerenkaas / samengesteld door K. Adema en J. KrolKaas je kaasje : alles over kaas en "zelf" kaasmaken / [Joop Rademaker]A rapid and simple method for the detection of staphylococcus aureus thermonuclease in cheese / J. Stadhouders, F. Hassing and T.E. GaleslootBelgische kazen en kaasgerechten proeven / Sonia De KimpeThe use of Rennilase XL for the manufacture of Gouda cheese / G. van den Berg ... [et al.]Afzetperspectieven voor Nederlandse geitekaas op middellange termijn / P.L.M. van Horne, B.W. ZaalminkOn the possibility of accelerating the ripening of Gouda cheese; a comment / Fred A. ExterkateMelkproductiecontrôle in het Zuidhollandse, Utrechtse kaasdistrict / C. SchiereAcceleration of the ripening process of Gouda cheese by using heat-treated mixed-strain starter cells / F.A. Exterkate, G.J.C.M. de Veer and J. StadhoudersConditions allowing the formation of biogenic amines in cheese / H.M.L.J. Joosten ... [et al.]Conditions allowing the formation of biogenic amines in cheese / H.M.L.J. JoostenThe rheological and fracture properties of Gouda cheese / Hannemieke LuytenKaascontrolestation "Friesland", 1912-1962Kaas à la carte : culinaire verrassingen met Nederlandse kaas / [receptuur Annelène van Eijndhoven ... et al. ; red. Fon Zwart]Syneresis of rennet-induced milk gels as influenced by cheesemaking parameters / H.J.C.M. van den BijgaartKwantitatieve invloed van diverse factoren op het kaasbereidingsproces / J. Straatsma en A. HeijnekampCheese making with prt- and prt+ variants of N-streptococci and their mixtures : phage sensitivity, proteolysis and flavour development during ripening / J. Stadhouders, L. Toepoel, J.T.M. WoutersPhage resistance of Streptococcus cremoris due to low adsorption efficiency / P.A.P. Vlegels ... [et al.]Spectrophotometric method for the determination of chymosin and pepsin in calf and adult bovine rennets / S. Visser ... [et al.]Listeria monocytogenes: heat resistance and behaviour during storage of milk and whey and making of Dutch types of cheese / M.D. Northolt ... [et al.]Kaas / [red. Ans Smink ; vert. uit het Duits door Ingrid de Vries ; foto's Thomas Diercks ; receptuur Gerhard Ruhle]Schapekaas, een verkennend marktonderzoek in het Gronings-/Noord-Drentse grensgebied / Audrey Kamsma ... [et al.]Factors leading to pink discolouration of the surface of Gouda cheese / C. Peláez and M.D. NortholtKaas & wijn feest : recepten, wijnadviezen en tips van Jaap Klosse en Hubrecht Duijker / [fotogr. Fotostudio Frans van Wijk ... et al.]Het kaasboekje / Linda Hazelaar ; [ill. Christa Moesker]Binnen- en buitenlandse kazen / M.C. van der Haven, H. Oosterhuis ; [fotogr.: D.J. van Geest]' Van kaashandelaar naar merkartikelverkoper' : de geschiedenis van de Nederlandse Kaas Unie, 1956-1986 / Gert-Jan Jansen en Hans SterkFactors affecting the growth of Aspergillus versicollor and the production of sterigmatocystin on cheese / H.A. Veringa, G. van den Berg and C.B.G. DaamenHet grote kaasboek / idee en concept: Christian Teubner ; kaaslexicon: Heinrich Mair-Waldburg ; recepten: Friedrich-Wilhelm Ehlert ; red.: Martin van Huijstee, Emmanuel Mertens, Ronnie Potsdammer ; fotogr.: Christian Teubner ... et al. ; vert. uit het Duits door Martin van Huijstee]Maak het lekker met kaas / [receptuur: Irene van Blommestein ... et al. ; red.: Irene van Blommestein ; fotogr.: Fotostudio Frans van Wijk ; eindred. Inmerc]Strategies for optimal control of membrane fouling : reverse-osmosis of cheese whey; a case study / Antonius Jozeph Bernardus van BoxtelOnderzoek naar de gehalten aan dioxinen in monsters kaas van een melkveebedrijf te Maassluis (Lickebaertgebied) / A.K.D. Liem ... [et al.]40 recepten met Hollandse kaas / [recepten: Natasha Koning en Anita Rongen ; ill.: Inga Kramer]Gouda cheesemaking with purified calf chymosin and microbially produced chymosin / G. van den Berg and P.J. de KoningStrategies for optimal control of membrane fouling : reverse osmosis of cheese whey; a case study / A.J.B. van Boxtel, Z.E.H. Otten and H.J.L.J. van der LindenKaasspeciaalzaken met verschillende winkelformules / A.J. van der Velden, A.G.A. de Groot50 kaasgerechten / Ben J. Kuyper ; [tek.: Marjolein Uit den Boogaard]Drainage of curd / J.C. AkkermanVeenweidekaas: een belegde boterham? : een onderzoek naar de marketingervaringen met streekeigen produkten en de afzetmogelijkheden van boerenkaas / Erwin Nijmeijer, Nico Vergeer